Search This Blog

Monday, March 20, 2017

Sendiri

Hai korang semua. Lepas kes 'sakai' dekat epot terus aku macam sibuk sangat takda masa nak update blog ahahha. Iyelah. Semua dalam keadaan rush sebab UKM ni bagi aku tersangat lah besar & aku kena adapt tu yang masalah πŸ˜….

So cerita pasal UKM. First day aku sampai masa hari Sabtu. Boleh tahan juga besar UKM ni. Aku ni pun dah mula nak panik macam mana nak pi kuliah bagai sebab bas semua tak reti. Sabtu aku sampai tapi family angkat bawa aku balik rumah dorang sebab tak sanggup tinggalkan aku dekat UKM ahaha.

So beg semua tinggal dekat hostel. Next day dorang suruh aku naik KTM ke UKM. Supaya nanti Sabtu ni aku pandai naik ke SG Gadut ahahhaa. So actually neves juga ni naik KTM, korang pepaham aje lah dekat Sabah ni, naik kereta je lebih. So lepas sarapan tu, dorang hantar dekat KTM Senawang, sebab kalau nak pusing ke Sg Gadut macam alang-alang.

Okey jugalah. Macam kene alert bagai. Sampai stesen UKM lagi aku blurr. Dalam setengah jam aku tunggu dekat bawah tu sebab aku ingat bas akan lalu. Sekali aku tanya pakcik teksi, rupa-rupanya kena masuk seberang jalan tu. Okey...Maka betul lah perumpamaan 'malu bertanya sesat jalan' tu ahahahah.

So aku sampai UKM dengan bas UKM. Syukur sampai. Dah lah lambat. 

Dan bermula la episod aku bersendiri sebab aku masuk study dengan takde member.😭

Sedih tau. Aku rasa ni first time aku rasa homesick. Aku kalau tempat baharu biasanya selalu happy & excited. Kali ni entah lah.....Sedih betul. Rasa macam nak giveup tak nak sambung pun haderrrr. Macam aku rasa left out sebab aku Sabahan? Atau sebab something else?

Tapi atleast aku ada roomate orang Perak yang awesome. Walaupun lain opsyen but okay juga lah. Huhuhu...

5 days to go. Ni betul-betul kena kuatkan hati. 😭



Saturday, March 18, 2017

Sakai

Dari aku start study dulu-dulu aku memang naik airasia. Rasanya ada sekali je aku naik MAS. Lepas tu ada something yang buat aku trauma. Hahahhaa. So kali ni bukan cerita pasal Airasia. Ini cerita lain.

SO "Sakai" ialah terms yang aku rasa orang Sabah aje kot pakai untuk menunjukkan yang seorang itu kebaruan. Means, dia tak reti benda yang ada & digunapakai pada waktu ini.

Sebagai contoh? And aku lah contoh tu yer. Hahaha

Aku ke airport. Aku sakai sikit bila nak check in lugage. πŸ˜‚

Actually aku nak pernah drop lugage pakai mesin tu. But it was like setahun lepas dekat Penang Airport. And lepas tu macam mostly check in dekat kaunter drop lugage.😏

So tadi aku kan nak check in lugage. Pakai mesin la pulak. Orang yang bahagian asist pun macam nak tak nak guide je. But takpelah, dia ada asist kejap-kejap aje. But still ok la kut.

And then iya.....Memang agak banyak proses dia lah. Sebab with your boarding pass. You guys kena print dulu tag lugage tu dekat mesin check in tu. Lepas tu pegi dekat self drop lugage and scan, letak scan letak bagai. 

So cerita bagaimana aku bengong sikit bermula apabila aku terletak lugage aku satu tu tanpa sempat scan dan dah bergerak ke dalam. Hahahaha Mula aku panik sikit. Sikit aje ok. Sebab tag dah ada, cuma tak terscan aje. So aku drop last box, lepas tu aku tanya dekat tukang asist tu. Since aku ada letak tag, orang tu kata takpe. Nasib baik weyπŸ˜“, sebab yang takda terscan tu semua baju aku tau. 

Tunggu sampai KL. Kalau ada syukur lah...Kalau takda amcam.😨




Tuesday, March 14, 2017

Minggu Depan Aku Kat Bangi

Minggu ni kira last sebelum penutup untuk persekolah sesi penggal pertengahan yang pertama. Aku serius bz nak check exam paper anak-anak aku kat sekolah. Sampai kan ada pemenang minta track pos laju pun aku sampai sekarang terlupa nak bagi.πŸ˜“

Aku harap korang tak marah dekat aku.😩

Beberapa orang dah dapat hadiah yang aku pos sempena GA aku tu. And ada a few belum bagi respon. So InsyaAllah kalau aku tak lupa. Esok aku send korang track number pos laju yang aku dah poskan minggu lepas lagi.😎😘


Comel tak sang siput? Hahahha

Sengaja tukar topik.
So next week actually minggu ni aku akan fly to Bangi. Untuk apa? Aku sambung belajar kononπŸ˜›

Anyone or sesapa yang nak follow, actually boleh follow dekat Instagram aku. Dalam Facebook, Twitter, Blog & Instagram. Memang Instagram aku yang lebih kut up-to-date, sebab aku jenis suka photography. 

So anyway, keep in touch ok? Love you guys. muah😍😘

Sunday, March 12, 2017

Maybe Aku Bukan 'Mek Zumbie"?


Well korang pernah rasa tak masa first time buat blog ke atau buat something yang memerlukan nama. U guys rasa nama tu somehow sesuai pada awalnya..... and then makin lama you guys rasa macam nama tu tak boleh related to you anymore.

Nama blog aku kan 'Mek Zumbie'.

Somehow aku rasa nama tu as aku macam dah tak selaras. Boleh kira non related sebab macam banyak benda dalam life aku dah berubah which is not Mek Zumbie anymore. But sometimes aku rasa macam sesuai sebabnya aku pun tak tau. Aku ikut instinct aje.

So. Aku tak bercadang nak padam blog ni.

Aku juga tak bercadang nak buat baru.

Aku still nak keep everything yang ada dalam ni. Just nama or link blog je aku nak tukar.

Apa pendapat you guys?


Friday, March 3, 2017

Adakah aku penipu?

Hallo guys.
Serius lah aku betul-betul bz tau. Actually boleh ke aku online. Tapi kering idea nak taip aper.
Nanti aku taip pasal budak kang ada juga yang rasa boring. hehehhe.

So hadiah untuk GA aku actually aku belum pos. Aku ader inform dekat pemenang juga. And aku harap korang pemenang tu sabar menanti. Officially dah habis pun bulan Feb kan?
So, baki 3 pemenang yang takde PM aku tu aku kira burn & aku letak dengan GA yang akan datang. 

So aku boleh cakap banyak benda yang berlaku pada bulan Feb & Mac kali ni. Boleh dikatakan 80% benda yang berlaku unexpected. And yang baki 20% sudah aku jangka tapi aku still rasa macam was-was. 

Apa benda yang aku was-was tu? Hah itu la modal aku punya entri yang seterusnya. Hahaha

So kepada pemenang. I promise you. Hari Isnin aku pos hadiah korang. Serius ni yang benar. Hahahaa

Untuk aku pula. Aku google some inspirational words kononya. And aku end up suka yang ni. So aku buat jadi desktop backgroup & aku share kat korang juga. Just in case some of you might need this too. hehehe


Friday, February 10, 2017

Dan Pemenangnya Ialahhhhhhhhhhh

Okay so aku janji kan nak bagitau pemenang hari ni.

Memang sengaja aku kasi lambat-lambat. Kononnya nak post entri pemenang pada 10 haribulan Februari 2017 pada jam 10. Ingat nak buat 17hb sempena tahun 2017, tapi takde pula jam 17. πŸ˜…

So sebelum aku nak umum pemenangnya disini. Aku dengan gembiranya nak umum kan bahawa pemenang aku tambah. So jumlah keseluruhan mereka yang ada join GA aku ni pemenangnya akan menjadi 10 orang.

So untuk menjadikan GA aku ni lebih menarik. Aku hanya umumkan pemenang sahaja. Semua pemenang perlulah PM NAMA, LINK GA, NO.TEL, ALAMAT korang dekat aku di Facebook aku iaitu di SINI.

Andai kata, sehingga ke hujung awal bulan Mac iaitu bersamaan pada 1 Mac 2017, pemenang masih belum PM untuk tuntut hadiah, maka hadiah itu akan di serahkan kepada yang lain. πŸ‘Œ

Sebelum aku umumkan lagi ahaha...Di sini aku nak bagitau, aku cuma letakkan  senarai 10 pemenang itu. Tapi aku takkan bagitau korang menang hadiah apa. πŸ˜‚ So, aku harap andai kata hadiah dah sampai ke tangan korang, boleh lah update sekali yer korang menang apa. Bukan apa, sengaja nak bagi suprise kononnyer. 😘


Officialy Hadiah punya ialah
 2 Pemenang untuk Portable Mikrofon

2 Pemenang untuk Makeup Brush

Dah 

6 Pemenang untuk buku preloved. πŸ’Ÿ




SENARAI PEMENANG THE JANUARY GIVEAWAY by MEK ZUMBIE











SO Taniah kepada pemenang ye. Harap-harap yang tak menang tu jangan putus asa jangan bersedih, 😘

Thursday, February 2, 2017

Peserta The January Giveaway by MEK ZUMBIE


Berikut ialah senarai peserta giveaway yang valid :)
(Rupa-rupanya sesetengah komen peserta aku kena publishkan secara manualπŸ˜…Sorry guys. Aku tak lupa korang. Aku akan update lagi😘)

1. Zafirah Nazri 
2. Noor Najwa
3. Nor Nazliana 
4. Belogs JM
5. Atiqah Hanapi
6. The fade
7. Noor Akma
8. Noor Maizan
9. Julie Nida
10. Mrs Fuzy sweetsour 
11. Ana Suhana 
12. Unni Anje
13. Fhatin Amelia 
14. syakirah jf.
15. nur sabrina
16. thezofiroh
17. Noor Atikah Ramli
18. Malas letak
19. Amani 
20. afiqah zamri
21. Fatin
22. Hani Fadhlina Abdul Rahman
23. Husna Izzati
24. Nurul Hayati
25. Azman Arsad
26. Atyy Azmi
27. Norfaz Premix 
28. wawaabdhadi 
29. AJIM 
30. Mas 
31. Shafyqah Azri
32. Nona Qiyah 
33. Amanda Suria 


Bukan senang nak pilih pemenang ni. Huhuhu

But actually ada good thing yang akan berlaku. Tunggu tau :)

Bersedia untuk pengumuman pemenang huhuhuhu

Bagi yang blur dan tak paham apa benda ni. Sebenarnya aku dah anjurkan satu Giveaway sebagai pembuka tahun 2017. Korang boleh jenguk dekat SINI giveaway itu. Untuk hadiah pula boleh jenguk dekat SINI. 😜