Search This Blog

Wednesday, January 14, 2015

Cara Nak Dapat Side Income Melalui ONLINE

Okey kali ni aku nak share pula cara nak dapat side income melalui online so maybe korang yang jenis pemalu nak face to face dengan orang boleh juga dapat side income melalui online kononnya. hehehe

So melalui online korang sebenarnya bole

1. Jual barang a.k.a baju, beg, kasut, & etc
Sekarang ni korang sendiri pun nampak betapa banyaknya manusia-manusia yang lebih rela beli online daripada beli dekat shopping mall sendiri. Mostly sebab shopping mall tu either harga dia mahal ataupun dekat shopping mall tu takde benda atau style yang diorang nak so terpaksa beli online. So since sekarang dah banyak kedai baju apa ke benda semua tu, so why not korang jual juga online but jual something yang rare atau something yang orang ramai suka. Yang penting korang jujur sebab everyone needs a trustable seller.

2. Agen dropship?
Dropship ni kalau ikut pemahaman aku korang ambik order je, nanti barang-barang tu korang punya bos atau orang yang korang under dropship tu yang pos. So korang akan dapat komisyen untuk setiap order. Maybe satu order Rm1 atau lebih. Sikit ke RM1? Dek dari sikit lama-lama jadi bukit. Kalau 1 dapat minimum Rm1 cuba imagine if lebih dari 10 order? Hahaha Nak mula-mula berkembang untuk berjaya tak boleh fikir terus jumlah besar-besar. Start from small aku yakin nanti akan jadi banyak. Yang penting jujur & sabar :)

3. Affiliate?
Affiliate pun lebih kurang kot macam agen dropship? Aku pun tak berapa reti sebab aku rasa macam lebih kurang sama je. So sini aku boleh kongsi beberapa link untuk korang survey to join affiliate yang aku sendiri pun ada join :) Boleh klik SINI atau SINI.

4. Template Designer?
Ooo..Yang ni kalau ada kemahiran coding memang boleh je buat duit melalui online. Why? Actually kita ni ada ramai blogger sama ada individu atau berkumpulan. Masing-masing nak template design yang best atau kpop atau kawaii memang kene pandai bercoding coding lettew...

Anyway...Tak salah cari side income online yang pending halal & tak menyusahkan orang lain kan? Heheh Good Luck!






1 comment:

Kerana yang baik tu aku confirm dari Allah. & yang buruk-buruk dari korang atau dari aku lah ahahah XD. Terima Kasih