Search This Blog

Monday, March 20, 2017

Sendiri

Hai korang semua. Lepas kes 'sakai' dekat epot terus aku macam sibuk sangat takda masa nak update blog ahahha. Iyelah. Semua dalam keadaan rush sebab UKM ni bagi aku tersangat lah besar & aku kena adapt tu yang masalah πŸ˜….

So cerita pasal UKM. First day aku sampai masa hari Sabtu. Boleh tahan juga besar UKM ni. Aku ni pun dah mula nak panik macam mana nak pi kuliah bagai sebab bas semua tak reti. Sabtu aku sampai tapi family angkat bawa aku balik rumah dorang sebab tak sanggup tinggalkan aku dekat UKM ahaha.

So beg semua tinggal dekat hostel. Next day dorang suruh aku naik KTM ke UKM. Supaya nanti Sabtu ni aku pandai naik ke SG Gadut ahahhaa. So actually neves juga ni naik KTM, korang pepaham aje lah dekat Sabah ni, naik kereta je lebih. So lepas sarapan tu, dorang hantar dekat KTM Senawang, sebab kalau nak pusing ke Sg Gadut macam alang-alang.

Okey jugalah. Macam kene alert bagai. Sampai stesen UKM lagi aku blurr. Dalam setengah jam aku tunggu dekat bawah tu sebab aku ingat bas akan lalu. Sekali aku tanya pakcik teksi, rupa-rupanya kena masuk seberang jalan tu. Okey...Maka betul lah perumpamaan 'malu bertanya sesat jalan' tu ahahahah.

So aku sampai UKM dengan bas UKM. Syukur sampai. Dah lah lambat. 

Dan bermula la episod aku bersendiri sebab aku masuk study dengan takde member.😭

Sedih tau. Aku rasa ni first time aku rasa homesick. Aku kalau tempat baharu biasanya selalu happy & excited. Kali ni entah lah.....Sedih betul. Rasa macam nak giveup tak nak sambung pun haderrrr. Macam aku rasa left out sebab aku Sabahan? Atau sebab something else?

Tapi atleast aku ada roomate orang Perak yang awesome. Walaupun lain opsyen but okay juga lah. Huhuhu...

5 days to go. Ni betul-betul kena kuatkan hati. 😭



Saturday, March 18, 2017

Sakai

Dari aku start study dulu-dulu aku memang naik airasia. Rasanya ada sekali je aku naik MAS. Lepas tu ada something yang buat aku trauma. Hahahhaa. So kali ni bukan cerita pasal Airasia. Ini cerita lain.

SO "Sakai" ialah terms yang aku rasa orang Sabah aje kot pakai untuk menunjukkan yang seorang itu kebaruan. Means, dia tak reti benda yang ada & digunapakai pada waktu ini.

Sebagai contoh? And aku lah contoh tu yer. Hahaha

Aku ke airport. Aku sakai sikit bila nak check in lugage. πŸ˜‚

Actually aku nak pernah drop lugage pakai mesin tu. But it was like setahun lepas dekat Penang Airport. And lepas tu macam mostly check in dekat kaunter drop lugage.😏

So tadi aku kan nak check in lugage. Pakai mesin la pulak. Orang yang bahagian asist pun macam nak tak nak guide je. But takpelah, dia ada asist kejap-kejap aje. But still ok la kut.

And then iya.....Memang agak banyak proses dia lah. Sebab with your boarding pass. You guys kena print dulu tag lugage tu dekat mesin check in tu. Lepas tu pegi dekat self drop lugage and scan, letak scan letak bagai. 

So cerita bagaimana aku bengong sikit bermula apabila aku terletak lugage aku satu tu tanpa sempat scan dan dah bergerak ke dalam. Hahahaha Mula aku panik sikit. Sikit aje ok. Sebab tag dah ada, cuma tak terscan aje. So aku drop last box, lepas tu aku tanya dekat tukang asist tu. Since aku ada letak tag, orang tu kata takpe. Nasib baik weyπŸ˜“, sebab yang takda terscan tu semua baju aku tau. 

Tunggu sampai KL. Kalau ada syukur lah...Kalau takda amcam.😨




Tuesday, March 14, 2017

Minggu Depan Aku Kat Bangi

Minggu ni kira last sebelum penutup untuk persekolah sesi penggal pertengahan yang pertama. Aku serius bz nak check exam paper anak-anak aku kat sekolah. Sampai kan ada pemenang minta track pos laju pun aku sampai sekarang terlupa nak bagi.πŸ˜“

Aku harap korang tak marah dekat aku.😩

Beberapa orang dah dapat hadiah yang aku pos sempena GA aku tu. And ada a few belum bagi respon. So InsyaAllah kalau aku tak lupa. Esok aku send korang track number pos laju yang aku dah poskan minggu lepas lagi.😎😘


Comel tak sang siput? Hahahha

Sengaja tukar topik.
So next week actually minggu ni aku akan fly to Bangi. Untuk apa? Aku sambung belajar kononπŸ˜›

Anyone or sesapa yang nak follow, actually boleh follow dekat Instagram aku. Dalam Facebook, Twitter, Blog & Instagram. Memang Instagram aku yang lebih kut up-to-date, sebab aku jenis suka photography. 

So anyway, keep in touch ok? Love you guys. muah😍😘

Sunday, March 12, 2017

Maybe Aku Bukan 'Mek Zumbie"?


Well korang pernah rasa tak masa first time buat blog ke atau buat something yang memerlukan nama. U guys rasa nama tu somehow sesuai pada awalnya..... and then makin lama you guys rasa macam nama tu tak boleh related to you anymore.

Nama blog aku kan 'Mek Zumbie'.

Somehow aku rasa nama tu as aku macam dah tak selaras. Boleh kira non related sebab macam banyak benda dalam life aku dah berubah which is not Mek Zumbie anymore. But sometimes aku rasa macam sesuai sebabnya aku pun tak tau. Aku ikut instinct aje.

So. Aku tak bercadang nak padam blog ni.

Aku juga tak bercadang nak buat baru.

Aku still nak keep everything yang ada dalam ni. Just nama or link blog je aku nak tukar.

Apa pendapat you guys?


Friday, March 3, 2017

Adakah aku penipu?

Hallo guys.
Serius lah aku betul-betul bz tau. Actually boleh ke aku online. Tapi kering idea nak taip aper.
Nanti aku taip pasal budak kang ada juga yang rasa boring. hehehhe.

So hadiah untuk GA aku actually aku belum pos. Aku ader inform dekat pemenang juga. And aku harap korang pemenang tu sabar menanti. Officially dah habis pun bulan Feb kan?
So, baki 3 pemenang yang takde PM aku tu aku kira burn & aku letak dengan GA yang akan datang. 

So aku boleh cakap banyak benda yang berlaku pada bulan Feb & Mac kali ni. Boleh dikatakan 80% benda yang berlaku unexpected. And yang baki 20% sudah aku jangka tapi aku still rasa macam was-was. 

Apa benda yang aku was-was tu? Hah itu la modal aku punya entri yang seterusnya. Hahaha

So kepada pemenang. I promise you. Hari Isnin aku pos hadiah korang. Serius ni yang benar. Hahahaa

Untuk aku pula. Aku google some inspirational words kononya. And aku end up suka yang ni. So aku buat jadi desktop backgroup & aku share kat korang juga. Just in case some of you might need this too. hehehe